7 DAGEN LANG GEEN AFLEIDING VAN SOCIAL MEDIA 

Wat kun je verwachten?

EEN DETOX VAN 7 DAGEN LANG

De Social Media Detox week is een detox waarbij je voor zeven dagen lang al je Social Media apps verwijderd die je op je telefoon hebt staan. Denk aan Facebook, Instagram,  Twitter. Maar ook andere apps als de NOS app, Marktplaats app, WeerOnline app etc.

Je verwijdert voor een week lang DE apps, dus niet alleen Social Media, waar je naar toe neigt en ze opent, op het moment dat je je verveelt, niet lekker in je vel zit, om de tijd te doden. Met als gevolg: doelloos scrollen, waardoor het ten koste gaat van de energie van jezelf.

DE SOCIAL MEDIA DETOX week is een week lang alle aandacht en energie op jezelf leggen door een combinatie van jouw eigen overtuigingskracht dat je dit kunt, oefeningen, meditaties, visualisaties, bodyscan, video’s, werkboeken en tips.

Aan het eind van de week heb je ervaren hoe het voelt om in je eigen positieve bubbel te zitten, met meer rust en energie.

De volgende Social Media Detox week zal in november 2021 zijn. Deelname aan de week is geheel gratis. Schrijf je alvast in, zodat ik je op de hoogte kan brengen van de preciese datum. Dan kun je alsnog beslissen of je mee doet.

{

 “Ik vind het enorm inspirerend. Het opent af en toe mijn ogen en het maakt me vooral bewust.”
– Annemiek – 

Hoe is de Social Media Detox week tot stand gekomen?

 

Heb je er de behoefte aan om je rustiger en energieker te voelen en je niet af te laten leiden door Social Media?

DOE MEE MET DE SOCIAL MEDIA DETOX WEEK

Dit gaat je helpen om:

Meer ontspanning te ervaren

Minder prikkels te ervaren

Meer focus te hebben

Meer rust te ervaren in je hoofd

In het hier en nu te zijn

Aandacht te besteden aan dingen die belangrijk zijn

Meer tijd over te houden

Meer met jezelf en je gezin bezig te zijn

Te onderzoeken wat je nodig hebt op kritieke, onrustige momenten

Het heeft me zoveel rust gebracht die detox week. En merk dat ik nu ook nog veel minder mijn telefoon pak en de app open, omdat ik het niet meer perse nodig heb. En me ook echt van te voren bewust afvraag waarvoor ik mijn telefoon pak. Het heeft me meer rust gegeven in mijn hoofd, maar voel het door de dag heen ook. Mijn leven speelt zich hier af en niet op een scherm!

Die plopte op tijdens een meditatie en is gewoon raak.

– Linda –

Wat ga je 7 dagen lang doen?

ELKE DAG BEWUST BEZIG ZIJN 

?

DAG 1 

Jezelf centraal zetten

Je gaat jezelf centraal zetten en alle aandacht op jezelf richten. De meditatie kan daar een enorme bijdrage aan leveren. Je gaat stil staan bij jouw waarom: wat is voor jou de reden om mee te doen. Maar ook, wat wil jij uit deze week gaan halen?

DAG 2 

Energie van jezelf & Social Media

Op deze dag krijg je uitleg hoe het precies allemaal werkt met jouw energie en die van Social Media. Super interessant om te weten. Het helpt je enorm in je omgang met Social Media en wat voor impact het op je kan hebben. 

DAG 3 

Je mag gaan genieten

Jij mag gaan beginnen met genieten! Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik enorme fan ben van genietmomentjes sparen. Ik maak er een sport van om op een dag er zoveel mogelijk te noteren. Ik doe dat, puur om mezelf een goed gevoel te geven!

DAG 4 

Wat is jouw voeding?

Trek je terug en kruip in je bubbel! Geen Social Media als afleiding deze week, maar kies iets dat je inspireert en waar je helemaal in kunt kruipen. Je mag jezelf gaan voeden met dingen die goed zijn voor jou. 

 

DAG 5 

Ik ga inchecken bij mezelf

Deze dag mag je zien als een soort van rustmomentje. Om even letterlijk stil te staan bij wat je allemaal ervaren hebt de afgelopen dagen en hoe je je nu voelt. Bewust inchecken bij jezelf en letterlijk even stil staan.

DAG 6 

Je genietmomentjes uitdiepen

Verdieping van genietmomentjes zorgt ervoor dat je goed voelende gedachten en dus ook goed voelende gevoelens creëer. Het is de verdieping die daarvoor zorgt. Met als gevolg dat je alle aandacht nog meer naar jezelf toe trekt.

 

DAG 7 

Tips voor telefoongebruik & Social Media

Het kan niet anders dan het iets met je gedaan heeft, een week zonder Social Media. Hoe ga je na deze week om met Social Media en je telefoon? Daarom geef ik je hiervoor tips! 

Even geen afleiding, maar alleen met jezelf is de stap naar meer rust, ontspanning en energie

DE STAP ZETTEN OM MEE TE DOEN IS AL DE ALLERBELANGRIJKSTE STAP

Wellicht vind je het net als zo velen lastig of erg spannend om voor een week afstand te doen van de apps op je telefoon. Je brengt er zoveel tijd op door. Het is een gewoonte om je telefoon te pakken en te scrollen. Maar aan de andere kant maakt het je wel ontzettend nieuwsgierig hoe het gaat en wat het je kan gaan brengen.

Je hebt je misschien al vaker voor genomen om voor een dag of voor een paar uur niet op je telefoon te kijken. Maar lukt dat ook altijd? Wat, als die mogelijkheid er nu niet is?

Wat zou het jou in de week allemaal op kunnen gaan leveren? Want, heb je deze vraag wel eens aan jezelf gesteld?

Daarbij is het ook de vraag: durf je bij je onrustige, kriebelende, geirriteerde gevoel stil te staan?

Als jij die uitdaging aan durft te gaan, zal het je zoveel opleveren en is je kijk op je gebruik van Social Media in één klap veranderd.

Het heeft mij inzicht gegeven wat Social Media met mij doet en waarom ik ze beter op een laag pitje kan houden. Vooral het stukje over de energieveldjes. Ik heb inzicht in waar ik van geniet, wat voor mijn van belang is om op te focussen en hoe ik dat kan doen. Ik heb ontspanning ervaren, met name na de filmpjes en meditaties.

– Marieke –

Dit kan het jou opleveren..

A

Je houdt tijd over. Tijd die je besteed aan dingen die jou inspireren. Je komt in een lekkere vibe en je krijgt daar juist energie van.

A

Je bent veel meer met jezelf bezig in plaats van met anderen. Hierdoor ligt de focus ook meer bij jezelf en wat jou zelf gelukkig maakt.

A

Je gedachten worden rustiger en helderder, omdat je niet meer bezig houdt met wat anderen hebben gepost of welke reacties er worden gegeven.

A

Je gaat veel meer actief aan de slag met jezelf in plaats van dat je passief, op je telefoon en doelloos bezig bent. 

A

Je bent veel meer met het moment bezig, in het hier en nu, waardoor je oprecht meer kunt genieten van wat er allemaal gebeurt.

A

Je gaat veel bewuster om met je telefoon en social media. Je staat zelfs op het punt dat je het simpelweg kunt missen.

A

Je kunt meer ontspannen, omdat je juist de momenten voor jezelf pakt.

A

Je beseft je meer en meer dat je de waardering en goedkeuring van anderen niet nodig hebt. Je hebt dat niet nodig. Je hebt genoeg aan jezelf en je directe omgeving.

A

Je ervaart wat je anders kunt doen op de momenten dat je je niet fijn voelt, in plaats van scrollen op Social Media. Je staat meer stil bij wat je dan WEL nodig hebt.

A

Je kiest meer voor jezelf en waar jij van groeit.

 Doe mee met de Social Media Detox week

ELKE DAG DE AANDACHT NAAR JEZELF BRENGEN

7 dagen een mail

?

Online Academie

?

Support

?

Iedere ochtend krijg je om 06.00 uur een mailtje. Vervolgens kun je iedere dag inloggen in mijn Online Academie waar een video, werkboek en mediatie voor je klaar staan. 

Je krijgt de toegang tot mijn Online Academie waarbij je toegang hebt tot 7 video’s, 7 meditaties, 7 werkboeken en 6 screensavers voor je telefoon met affirmaties.

Je doet het niet alleen. Samen met alle andere deelnemers maak je de bewuste keuze om alle aandacht en energie naar jezelf te brengen. Daarbij ben ik bereikbaar per mail, waardoor je al je vragen en inzichten met me kunt delen. Hierdoor kun je nog meer de verdieping opzoeken tijdens de Detox week.

Doe gratis mee met de volgende Social Media Detox week

DE VOLGENDE SOCIAL MEDIA DETOX WEEK VINDT PLAATS IN OKTOBER. SCHRIJF JE ALVAST IN ALS JE MEE
WILT DOEN MET DEZE UITDAGING. IK HOUD JE OP DE HOOGTE WANNEER WE GAAN STARTEN!

Ik zou de week zeker aan iemand anders aanbevelen! Ik vond het heel nuttig om informatie te krijgen via filmpjes, maar ook een werkboek om er lekker mee aan de slag te gaan. Ook de meditaties waren origineel en hebben me aan het denken gezet. Zeker de moeite waard om eens te kijken wat je allemaal doet wanneer je niet die ‘uitweg’/compensatie in Social Media neemt, maar gewoon eens voelt hoe je erbij zit. 

Ik heb wel eens een dag mijn telefoon weggelegd en daar werd ik eigenlijk altijd heel blij van. Hierdoor had ik van te voren in mijn hoofd dat dit een hele fijne week zou zijn waar ik heel gelukkig in zou zijn. Nu was het wel een fijne week, maar ik heb me ook een aantal dagen niet lekker in mijn vel gevoeld. Dit heeft denk ik te maken gehad met dat ik nu eens stilstond bij wat ik allemaal voelde in plaats van te grijpen naar Netflix bijvoorbeeld. Eigenlijk was het heel goed dat ik me niet altijd helemaal top voelde. Hierdoor kon ik mooi leren om eens te kijken van wat kan ik anders doen als ik me niet fijn voel in plaats van een serie te kijken. Dat had ik namelijk niet geleerd als ik me de hele week gelukkig en blij had gevoeld! Dus dat was eigenlijk achteraf heel fijn :)!

– Imke –

Waarom ik fan ben van een Social Media Detox week?

IK HAD ER EEN ENORME BEHOEFTE AAN OM EVEN ALLEEN MET MEZELF BEZIG TE ZIJN

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om goed om te gaan met je energie en je aandacht, maar dat je ook daar zuinig op mag zijn. De wereld is snel, en overal aanwezig. Zeker ook door het gebruik van Social Media. Hierdoor is je aandacht en energie overal. 

De kracht van het minimaal gebruik van Social Media heb ik op zijn sterkst ervaren toen ik samen met mijn gezin onze kraamweek doorbracht in quarantaine tijdens de eerste lockdownperiode in maart 2020. 

Ik wilde me kunnen focussen op onze kinderen, op ons gezin. Ik wilde mijn focus verleggen van angst, zorgen en onzekerheid naar kracht, liefde en vertrouwen.

Waardoor ik bij mezelf de noodzaak voelde om niet het nieuws op te zoeken, het gebruik van Social Media drastisch te minimaliseren en mezelf letterlijk en figuurlijk in die “roze” en positieve bubbel te plaatsen. 

Toen ik eenmaal die keuze had gemaakt, heb ik de meest fantastische kraamweek mogen ervaren met de mooiste genietmomenten. 

Ik had genoeg aan mezelf en mijn gezin. 

Liefs, Ellen

 

Ellen, dankjewel voor alle moeite en energie die je in de social media detox week hebt gestoken! Het was écht de moeite waard. Het geeft me een hoop meer rust, ik sta veel bewuster stil bij de geluksmomentjes en wat ik vooral heel fijn vond waren de meditaties. Dit had ik nog nooit gedaan, maar dit heeft mij echt geholpen om even een stapje terug te nemen!

– Noortje –

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van de Social Media Detox week?

Deelname aan de Social Media Detox week is geheel gratis. Ik gun het jou om deze ervaring te beleven als je voor een week alle aandacht en energie op jezelf legt in plaats van op Social Media.

Ik weet niet of het mij gaat lukken om Social Media van mijn telefoon te verwijderen.

Van veel deelnemers krijg ik terug dat ze het spannend vinden om de Social Media van hun telefoon te verwijderen. Maar ik help je daarbij. Je ontvangt van mij de avond vooraf gaand aan de start van de Social Media Detox week een mailtje. Ik zal je uitnodigen om je apps te verwijderen. Jij zult zelf voelen of dat ook het moment is om de apps te verwijderen, of de dag erna als de Social Media Detox week begint.

Wanneer ga ik mijn apps verwijderen en wanneer mag ik ze weer terug plaatsen?

Op zaterdag start de Social Media Detox week, dus vanaf dat moment mag je je apps verwijderen. Tot en met de vrijdag krijg je dagelijks om 06.00 uur een mailtje van me, waarna je vervolgens in de Academie de video, de meditatie en het werkboek kunt vinden. Vrijdag is de laatste dag, waarop je ook tips mee krijgt over het gebruik van Social Media. Hierna is het aan jouzelf of, wanneer en hoe je de apps terug plaatst.

Hoe lang krijg ik toegang tot de Online Academie?

De Social Media Detox week duurt zeven dagen. Je krijgt hierna nog een week extra toegang tot de Online Academie. Deze tijd kun je gebruiken om alles te kunnen lezen, te bekijken en alle oefeningen te doen. Het kan namelijk zijn dat je meer tijd nodig hebt om dingen te overdenken en te laten landen.

Krijg ik ondersteuning tijdens de Social Media Detox week?

Ik sta voor je klaar tijdens de week per mail. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan, dan kun je per mail contact met me opzoeken. Binnen 24 uur zal ik een reactie geven. Ik kan je adviseren om zeker deze interactie aan te gaan, omdat het voor nog meer verdieping zal zorgen in je eigen Social Media Detox week.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de Social Media Detox week?

Zoveel tijd je er zelf aan wilt spenderen. Het kan je al heel veel rust geven op het moment dat je besluit de Social Media te verwijderen van je telefoon. Die bewuste keuze maken en het ook doen, levert je al heel veel op. Maar wil je meer en ook echt aan de slag gaan, dan heb je iedere dag de beschikking tot de Online Academie waarin je de video’s, werkboeken en meditaties vindt. Het zijn geen grote opdrachten/oefeningen, maar wel iets waar je dagelijks mee bezig kan en mag zijn om je bewustzijn omtrent het gebruik van Social Media te vergroten. Hoeveel tijd je daaraan uiteindelijk spendeert, is uiteindelijk aan jou. De Online Academie staat daarom ook 14 dagen voor je open, zodat je de oefeningen uit kunt spreiden over meerdere dagen.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Stuur me een mailtje (ellen@praktijkgrootenkrachtig.nl). Ik beantwoord hem graag!

Twijfel je nog of heb je een vraag? Laat het hieronder weten!

10 + 4 =

De Social Media Detox week start over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Ben jij er klaar voor?

“De beste dag van je leven is de dag waarop jij besluit dat jouw leven van jou is. En dat jij degene bent die jouw leven vorm geeft.”