Full focus op jezelf

In 6 maanden tijd meer rust, ontspanning en energie ervaren. Ik gun het je om die aandacht aan jezelf te geven, waardoor jij je goed gaat voelen. Minder drukte in je hoofd en lijf. Maar genieten van jezelf en je gezin.

Klinkt dit herkenbaar voor jou?

A

Je voelt je vaak moe aan het einde van de dag, zeker als je de hele dag met je kinderen samen bent geweest, maar OOK als je op je werk bent geweest. Je ploft op de bank neer en je hebt geen energie meer. Je voelt dat je hoofd vol zit en je hebt regelmatig hoofdpijn. Je vraagt je echt af waar anderen hun energie vandaan kunnen halen.

A

Je voelt je vol, onrustig en kriebelig. Zeker na een drukke dag. Heel je gezin heeft hier vervolgens last van. Maar dit is niet wat je wilt. Je voelt dat je het anders wilt, maar hoe? 

A

Je merkt dat je vaak een kort lontje hebt. Hierdoor reageer je naar je kinderen zoals je niet wilt reageren.  Hierna voel je je schuldig. Je wilt graag rustig en geduldig zijn.

A

Je merkt dat je emmer met regelmaat overloopt. Het is intens en overweldigend. De zorg voor je gezin, jezelf en alles wat erbij komt. Het is veel en druk. 

A

Er is sprake van een enorme wisselwerking tussen jou en je kind(eren). Gaat het goed met jou, dan gaat het ook goed met je kinderen. Je reageert heftig op de intense emoties van je kind(eren).

A

Je merkt dat je emoties schommelen. De ene dag voel je je mweh en dat kan soms even aanhouden. De andere dag voel je je top. Maar echt stil staan bij hoe je je voelt, doe je eigenlijk niet. 

A

Je blijft heel erg in het negatieve hangen. Je blijft maar rondjes draaien in je hoofd met je gedachten. Je voelt dat je in een negatieve spiraal zit, maar weet niet hoe je hieruit kunt komen.

A

Mentaal ben je echt altijd bezig. Je gedachten maken echt overuren in je hoofd. Zelfs bij het samen spelen met je kinderen of het naar bed brengen van je kinderen gaat er nog van alles door je hoofd. 

A

Je vindt het lastig om je rust te pakken. Een moment op je stoel gaan zitten met een lekkere kop thee komt sporadisch voor. 

{

 “Ik vond het fijn dat je me begreep. Echt begreep!'”
– Marianne – 

Ik denk dat iedere vrouw bij deze ‘fase’ komt in het leven.

Je bent druk en hebt veel om handen. Je hebt de zorg voor jezelf, de kinderen en daarnaast ook je werk. Maar de vraag is: hoe lang kun je hiermee doorgaan? Want in hoeverre geef jij jezelf die rust en ontspanning die je zo hard nodig hebt?

Wat kun je verwachten?

EEN HALF JAAR LANG FULL FOCUS OP JEZELF

In het 1-op-1 traject ga je een half jaar aan de slag om alle aandacht en energie naar jezelf toe te halen. Diverse thema’s worden besproken om ervoor te zorgen dat je gaat onthaasten, meer gaat genieten van jezelf en je kinderen, de verbinding met jezelf en je gezin gaat ervaren. Maar vooral ook dat je je onrust kunt accepteren, daarmee om kunt gaan en weet welke stappen je kunt zetten om weer in het rustige gevoel te komen. 

We gaan samen aan de slag, omdat ik je persoonlijke cheerleader zal zijn die je ondersteunt, je helpt herinneren welke stappen je mag zetten en je een liefdevolle spiegel voorhoudt. 

Hierdoor creëer je de discipline om er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. 

Aan het eind van het traject heb je ervaren en die verandering door gevoerd, waardoor je de aandacht meer naar jezelf leg en meer gaat reageren vanuit rust en kalmte.  

 

Ik ben me veel meer bewust van hoe ik in elkaar zit en kan daardoor veel beter voor mezelf zorgen. Dit is wel een proces merk ik, want oude ingesleten gewoonten (nooit je grens aangeven) is lastig om af/aan te leren. Maar ik ben me ervan bewust, ben er actief mee bezig en weet en vind ook dat ik het waard ben! 

Jouw tip om een affirmatie te gebruiken, met onder andere de woorden: “Ik ben het waard! Ik mag zijn wie ik ben!” helpt mij enorm!

– Marianne –

Heb je er de behoefte aan om je rustiger, energieker en meer ontspannen te voelen en meer te genieten van je gezin?

START HET 1-OP-1 TRAJECT

Dit gaat je helpen om:

Jezelf beter te begrijpen. Hoe komt het dat je zo (over)geprikkeld, geirriteerd of gefrustreerd voelt? Wat kun je eraan doen? Je gaat praktische tips toepassen in je dagelijkse leven.

Om op een andere manier met je gedachten om te gaan. Je weet welke soort gedachten er allemaal zijn. Hoe kun je je gedachten in je voordeel laten werken, zodat je ook daadwerkelijk beter gaat voelen.

Oprecht blij te zijn met jezelf en trots te zijn op je gezin. Je kunt van jezelf genieten en je gezin, omdat je lekkerder in je vel zit. Er is oprechte verbinding met jezelf en je kinderen. Je straalt als je naar je kinderen kijkt. Je voelt je echt beter.

Op dagelijkse basis bij jezelf stil te staan en bij je gezin. Niet alleen maar de focus op wat niet goed gaat, maar juist die kleine dingen die voor jou oh, zo belangrijk zijn. Je krijgt inspiratie om hier bij stil te staan.

Te weten waar je energie van krijgt en waar je van leeg loopt. Je weet wat je nodig hebt om je goed te voelen. Je merkt dat je lichaam daarom vraagt en past het toe in je dagelijkse leven. Je doet structureel dingen waar je energie van krijgt. Zijn er dingen die je energie kosten? Je weet hoe je daarmee om kunt gaan.

Oprecht meer met jezelf bezig te zijn. Je krijgt die tools aangereikt, waardoor je ook gemotiveerd wordt om de aandacht en tijd aan jezelf te besteden. 

Meer rust te ervaren en vertrouwen te creëren in je eigen handelen. 

“Ik voel me direct vertrouwd met Ellen door haar warmte, gevoelige karakter, rust en laagdrempeligheid. Ze brengt me veel herkenbare situaties en daarmee inzichten. Fijn dat ze haar kennis deelt.”

– Jill –

Wat ga je een half jaar lang doen?

ELKE DAG BEWUST BEZIG ZIJN OM TE KUNNEN GROEIEN EN ZIJN WIE JE BENT

?

THEMA 1

De basis

Tijdens dit thema gaan we aan de slag met de basis van de 1-op-1 training. We werken samen uit hoe jouw golf van onrust eruit ziet. En we onderzoeken samen waar jij graag naartoe wilt. Langzaam aan gaan we jouw persoonlijke stappenplan uitwerken gedurende het traject, zodat je aan het einde van het traject alles bij elkaar hebt staan en je persoonlijke ‘handleiding’ hebt, die je ook na dit traject kunt blijven uitbreiden.

THEMA 2 

(Hoog)Sensitiviteit

In deze sessie gaan we aan de slag met jouw gevoeligheid. Wat betekent die gevoeligheid voor jou? Welke positieve aspecten zie jij in jouw gevoeligheid? Maar ook krijg je inzicht in hoe het in jouw brein werkt. Hoe werkt overprikkeling? Niet dat ‘labeltje’ is belangrijk, maar welk gevoel jij er zelf bij hebt. Het helpt je in het proces om jezelf meer en meer te snappen en te begrijpen.

THEMA 3 

Mindset

We gaan aan de slag met jouw mindset: wat is het effect van jouw denken op je gevoelens en handelen. Hoe worden jouw gedachten beïnvloed en hoe kun je er zelf invloed op uitoefenen, zodat je gedachten juist helpend voor je zijn. 

THEMA 4 

De verbinding met mezelf

We gaan de verbinding met jezelf verstevigen, zodat je dicht bij jezelf kan blijven in je eigen behoeften en liefdevol naar de ander kunt communiceren. Ook leer je om de verbinding met jezelf te herstellen, op de momenten dat je het nodig hebt.

THEMA 5

De verbinding met de ander

Als vervolg op het vorige thema gaan we tijdens dit thema aan de slag met de verbinding met de ander. Verschillende communicatieniveau’s komen aan bod. Je krijgt inzicht op welke manieren je communiceert met anderen en welke manier van communiceren het belangrijkste is om de liefdevolle verbinding met jezelf en de omgeving aan te gaan.

 

THEMA 6 

Energieboosters- en vreters

Met dit thema gaan we aan de slag om te ontdekken wat jouw energieboosters en energievreters zijn. We gaan de lijst met energieboosters zo lang mogelijk maken, zodat je een lijst hebt waar je uit kan putten op het moment dat je het nodig hebt. Het is ook fijn om te weten wat de energievreters zijn, zodat je daar rekening mee kunt houden.

“Soms heb je gewoon eventjes die extra begeleiding nodig en dat is super fijn hoe Ellen dat aanpakt. Ik heb echt enorm veel van haar geleerd. Ik voel ook veel meer rust in mezelf en naar de kinderen toe. Ik merk het ook thuis. De kinderen zijn rustiger. De sfeer is veel leuker geworden.” 

Sanne Raaimakers – Boons (moeder van 3 jonge kinderen)

 Gun jezelf dit 1-op-1 traject

DIE EERSTE STAP ZETTEN, IS HET BEGIN VAN DE VELE STAPPEN DIE GAAN VOLGEN

Live-sessies

?

Online Academie

?

Support

?

Gedurende zes maanden heb je iedere maand een live-sessie (offline of online). Tijdens deze sessie word een thema behandeld. Maar ook is er aandacht voor jouw persoonlijke vragen en aandachtspunten. Daarom starten we iedere sessie met inchecken, een meditatie en een intentie. Op deze manier kunnen we iedere keer de focus leggen op onze sessie en er met volle aandacht zijn.

De thema’s van de sessies zijn terug te vinden in de online academie. Je vindt hier de sheets van de sessies, werkboeken, de meditaties en video’s die gerelateerd zijn aan de thema’s. Zo kun je jezelf keer op keer onderdompelen in datgene behandeld is en er actief mee aan de slag blijven.

Je doet het niet alleen. Gedurende de zes maanden mag je me mailen met al je vragen, je zorgen en natuurlijk je mooie succesen. Ik zal je met alle zorg en aandacht terug mailen. Dit zorgt er juist voor dat je gaat groeien, omdat je keer op keer bewust gemaakt wordt van jouw eigen handelen. Hierdoor wordt het een persoonlijk, op jouw afgestemd traject. De connectie blijven behouden is belangrijk, om te zien welke mooie stappen je allemaal hebt gezet.

 De investering is €389,-

NA JE AANMELDING EN DE INTAKE, KUN JE DIRECT STARTEN IN DE ONLINE ACADEMIE!

Ik ben me veel bewuster van hoe mijn gedrag mijn kinderen spiegelt, en hoe beter ik de rust bewaar hoe fijner het thuis is.

Ellen kan heel goed luisteren en heel fijn uitleg geven. Het ziet er professioneel uit, en ik heb vertrouwen in alles wat ze zegt. Sommige dingen zijn compleet nieuw voor me, andere dingen wist ik eigenlijk al wel, maar paste ik niet toe. Door ze nu wel toe te passen (bijvoorbeeld afstand nemen bij ruzies tussen de kinderen) zie ik ook direct welk (positief) effect dit heeft op de sfeer in huis.

Ik ben tevreden over de persoonlijke kijk van Ellen op zaken. Ze geeft duidelijke uitleg en straalt een fijne vibe uit waardoor ik mezelf ook open durf te stellen tijdens de gesprekken.

– Sanne –

Waarom moeten meer moeders dit traject volgen?

HET HEEFT ME ZOVEEL MEER RUST GEGEVEN TOEN IK MEZELF BETER BEGON TE SNAPPEN

ik ben orthopedagoog, trainer en coach. Ik heb ruim 10 jaar lang met kinderen en hun ouders gewerkt en ze geholpen op allerlei aspecten in hun gedrag en ontwikkeling. Ze ondersteunen en coachen stond hierbij centraal.

Ik dacht altijd dat ik mijn leven onder controle had en hierin mijn eigen verantwoordelijkheden nam. Maar, door de komst van mijn kinderen is het leven drukker, hectischer en voller geworden. Nog meer verantwoordelijkheden die ervoor zorgen dat het des te belangrijker is om goed voor mezelf te zorgen. 

Niet continue overprikkeld zijn, een vol hoofd hebben en onrust ervaren, maar die dingen doen die mij een goed gevoel geven. Het is mijn taak om hierin een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen. Een van mijn redenen om een eigen praktijk te starten en hier in januari 2020 volledig voor te gaan.

Door mijn eigen reis en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling ben ik me gaan beseffen dat ik vooral een moeder ben die verlangt naar rust en ontspanning.

Ik heb ontdekt dat het mijn passie is om andere moeders hierin ook te inspireren en ze die rust en ontspanning te gunnen die ze verdienen.

Liefs, Ellen

 

Referenties

Ik twijfelde heel erg of het wel nodig was om hulp te vragen. Ik zou het toch ook zelf kunnen en heb daar niemand voor nodig. En, gaat het me wel echt helpen?

Wat Ellen goed doet is dat ze goed naar me luisterde en me goede tips en adviezen gaf. En dat ik me heel erg herkende in wat ze op Social Media schrijft. Die herkenbaarheid doet me heel veel. Het traject dat ik gevolgd heb, is echt gericht op jou als persoon, dus echt persoonlijk. 

Ellen geeft fijne en hele duidelijke tips die je direct toe kan passen in je dagelijkse leven. Ze is heel rustig, kan goed luisteren en ze is zelf een ervaringsdeskundige.

En, als je zelf eerlijk bent over waar je tegenaan loopt, krijg je hele goede en duidelijke adviezen. 

Als ik niet was gestart, dan was ik door gegaan zoals ik voorheen ook deed, waardoor ik geen fijn gevoel had naar mezelf, maar ook niet naar mijn kinderen. 

Ik ben zelf rustiger en relaxter geworden en dit heeft ook een positieve invloed op mijn gezin. Ik heb nu meer rust. 

Moeder van 2 jonge kinderen (34 jaar)

Ik hoopte dat ik me beter in mijn vel zou voelen na de hulp van Ellen. Ik kende haar alleen als iemand die bij ons in de buurt woonde en nog vrij jong was. Ik hoopte dat het zou werken. Ik zag er wel wat tegen op, omdat ik niet wist of Ellen de juiste persoon voor mij zou zijn. Ik heb al eens begeleiding gehad, dus elk mens is weer anders, er moet een klik komen.

Door de hulp van Ellen heb ik mezelf beter leren kennen. En meer geleerd om bepaalde dingen los te laten. Het mooiste vond ik wel dat het een ingrijpende verandering voor mij zelf was. Maar, zoals gezegd, heb ik me beter leren kennen en mijn kracht ook kunnen vinden waarbij ik dus erg tevreden mee ben.

Nu ga ik meer uitdagingen aan! Ik had genoeg zelfvertrouwen om nieuwe stappen weer te zetten. En ik ben een leukere mama geworden, ik kan genieten van het leven. Bijvoorbeeld in de ochtend een rondje hardlopen en in de middag ben ik er na schooltijd voor onze kinderen, dan ben ik echt wel een liever mens.

Ellen is een rustig persoon, dat vind ik fijn, dan stelt ze me echt op mijn gemak. En Ellen heeft allerlei manieren om mensen te helpen. Ik vond het zelf ook fijn om te weten dat ze een duidelijke achtergrond heeft: ze is orthopedagoog, daarom sprak het me ook aan. Een goede opleiding, dus van veel verschillende disciplines heeft ze verstand.

Moeder van 2 kinderen

Ik twijfelde of ik het wel zou doen. Hulp zoeken is namelijk best wel een drempel over.

Maar ik heb veel bereikt sinds ik de training bij Ellen heb gevolgd. Voor mij is dit dat het helpt om bepaalde zinnen te herhalen in mijn hoofd. Zoals ‘ik kan er (nu) toch niets aan veranderen’. Maar ook het feit dat ‘tijd voor jezelf’ soms heel nuttig is. En van welke ‘tijd voor mezelf’ ik energie krijg. Ook lijkt het alsof ik de laatste maanden rustiger ben in reageren naar de kinderen. 

Ik vond de ongedwongen sfeer heel prettig. Evenals de gesprekken en de meditatieoefeningen. Vooral dat laatste was heel rustgevend. Nooit gedacht dat ik daar zo ontspannen van werd. 

In het begin dacht ik dat we voornamelijk met het kind gingen werken. Maar dit bleek niet het geval. Het is echt gericht op de moeder. En achteraf vond ik dat ook wel fijn.

Als ik het traject bij Ellen niet gevolgd had, dan was ik wellicht nog steeds zoekende in het één en ander. Het traject is zeker geschikt voor moeders die het idee hebben dat ze meer tijd nodig hebben dan er is. Of aan moeders die wat onzeker in het leven staan. 

Ellen is een fijn en rustig persoon, met een goed luisterend oor. En, de duidelijke flap-overs van Ellen vond ik prachtig. 

Moeder van 3 jonge kinderen (in de basisschoolleeftijd)

Ik had geen twijfels om te starten met het traject bij Ellen. Door het traject ben ik me veel meer bewust van hoe ik in elkaar zit en kan daardoor veel beter voor mezelf zorgen. Dit is wel een proces merk ik, want oude ingesleten gewoonten is lastig om af/aan te leren. Maar ik ben me ervan bewust, ben er actief mee bezig en weet en vind ook dat ik het waard ben. 

Ik zou Ellen zeker aanraden aan iemand anders. Ik vond het zo fijn dat ze mij helemaal begreep. Andere mensen zouden moeten weten van Ellen dat ze ook hooggevoelig is. 

Ik ben super tevreden! Wie weet zoek ik Ellen in de toekomst nog een keer op. Want, ik vind het fijn om mezelf uit te blijven dagen en te groeien. 

Moeder van 3 jonge kinderen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van het 1-op-1 traject?

De kosten van het 1-op-1 traject zijn €389,- incl. btw.

Hoe lang krijg ik toegang tot de Online Academie?

Je krijgt je leven lang toegang tot de Online Academie, zodat je altijd nog dingen terug kunt kijken of lezen. 

Krijg ik ondersteuning tijdens het 1-op-1 traject?

Je krijgt tijdens het 1-op-1 traject veel persoonlijke begeleiding. Eenmaal in de maand vindt er een live-sessie plaats (online of offline). Na iedere live-sessie sta ik voor je klaar per mail. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan, dan kun je per mail contact met me opzoeken. Binnen 24 uur zal ik een reactie geven. Ik kan je adviseren om zeker deze interactie aan te gaan, omdat het voor nog meer verdieping zal zorgen in je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de het 1-op-1 traject?

Zoveel tijd je er zelf aan wilt spenderen. Je hebt per maand 1 live sessie van 1,5-2 uur. Na iedere live-sessie zal voor je duidelijk worden waar jij je tijd en energie aan gaat besteden; wat zullen je aandachtspunten zijn. Het is aan jou zelf hoe intens je hiermee aan de slag gaat. Maar wil je groeien, jezelf ontwikkelen en stappen maken, dan adviseer ik je om er toch wel dagelijks mee bezig te zijn. Om dagelijks een reflectiemoment voor jezelf in te bouwen: wat heb ik geleerd, hoe ben ik ermee om gegaan, welke vaardigheden heb je wel of niet toegepast. Hoe is je dag geweest. Daarbij heb je de beschikking tot de Online Academie waarin je video’s, werkboeken, sheets en meditaties vindt. Hoeveel tijd je daaraan uiteindelijk spendeert, is aan jou. 

Ik weet niet of het 1-op-1 traject iets voor mij is, hoe kom ik daarachter?

Je kunt een gratis CALL aanvragen om te overleggen of het 1-op-1 traject bij je aansluit. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar me, om zo’n gesprek aan te vragen. 

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

Stuur me een mailtje (ellen@praktijkgrootenkrachtig.nl). Ik beantwoord hem graag!

Twijfel je nog of heb je een vraag? Laat het hieronder weten!

4 + 12 =

Ben jij er klaar voor?

“De beste dag van je leven is de dag waarop jij besluit dat jouw leven van jou is. En dat jij degene bent die jouw leven vorm geeft.”